Tuesday, August 26, 2014

“Тогооч нарын ур чадварыг дээшлүүлэх” Эрчимжүүлсэн сургалт



“Тогооч нарын ур чадварыг дээшлүүлэх”
Эрчимжүүлсэн сургалт
 /Шөл, 2-р хоол, нарийн боовны сургалт/
Сургалтын зорилго: ЧД-ын цэцэрлэгийн тогооч нарын ур чадварыг дээшлүүлэх, хоолны нэр төрлийг олшруулах зорилгоор лекц, технологийн дадлагын хичээл орно.
Сургалтын хугацаа: 3  өдрийн сургалт /8 цаг лекц, 22 цаг лаборатори, нийт 30 цагийн сургалт /
Сургалтыг зохион байгуулах байгууллага: Чингэлтэй дүүргийн Засаг даргын Тамгын Газар, Чингэлтэй дүүргийн Боловсролын хэлтэс ШУТИС-ийн Хүнсний Биотехнологийн Сургууль
Сургалтанд: ЧД тогооч нар
Сургалт явуулах мэргэжилтэн: ҮТС-ын ахлах багш Д.Амарбаясгалан, Магистр Г.Долгорсүрэн
Сургалт явуулах газар: ШУТИС-ын төв байр
Сургалтын төлөвлөгөө:
Лекц:
1.    Төмс, хүнсний ногоо, махны анхны болосвруулалт
2.    Дулааны боловсруулалт
3.    Зарим хоол бэлтгэх арга ажиллагаа
Шөлтэй хоол хийх технологи
1.    Ясны шөл гаргах
2.    Яс махны шөл гаргах
3.    Тунгалаг шөл гаргах технологийг үзэж дараахь нэр бүхий шөлтэй хоолыг хийнэ.
1.    Борщ
2.    Төмсний зутан шөл
3.    Бөрөөнхий махтай шөл
4.    Рамень хийх
Үндсэн хоол хийх технологи
1.    Махаар хийх хоол
2.    Аарцаар хийх хоол
3.    Будаа, шош, гоймонгоор хийх хоол

 Зууш хийх технологи
1.    Шинэ ногоо / өргөст хэмх, улаан лооль, байцаа, ногоон ногоо, хатаасан ногоо, зууш хийх/
Нарийн боов
1.    Шанзтай, шанзгүй хомбоо хийх
2.    Хөрөнгөтэй давхар зуурмагаар нарийн боов хийх технологи
3.    Давхар зуурмагийн нарийн боов хийх технологи / тэргүүн, напелион торт хийх, халуун зууш хийх/
4.    Өндөгтэй зуурмагаар нарийн боов хийх технологи /торт, рулет, кекс хийх/

Жич.Сургалтын төлбөр  50,000 төгрөг
Сургалтын төлбөрт багшийн цалин ,  дадлагын түүхий эд материалын зардал, үйл ажиллагааны зардал орсон.

 Худалдаа, үйлчилгээний хэлтэс

0 comments:

Post a Comment